Vi går ut offensivt!

lagt ut 1. mai 2015 av Administrator SIF | , , ,

av: Halvor Rulnes

Svelvik spiller sin første hjemmekamp i seriens 4. runde. På den andre banehalvdelen står Drammen Ballklubb som ikke helt har fått den starten på sesongen de har ønsket seg. Vi tok en prat med trener Svenn Gøran Mork om mandagens viktige hjemmekamp.

Endelig på Solbakken gress

Etter tre strake seire og 9 poeng, vender A-laget endelig hjem.  Det var nok ikke mange som hadde forventet at Svelvik skulle bite så godt i fra seg. Nå skal de vise hjemmepublikumet at det verdt å ta turen til mandag. Mork velger å holde noen av kortene tett til brystet, men avslører likevel at de har en plan om å gå offensivt til verks.

4.serierunde lagoppstilling

Svelvik starter med to spisser, men gjør ingen endringer bak.

- Vi går ut i en 4 - 4 - 2 formasjon, med Bjerke og Dammen på topp, og Martinsen i en fri rolle bak spissene. 

Han har stor tro på at Steffen, som har erfaring fra høyt nivå, kan bekle den frie rollen på en utmerket måte, og være et kreativt bindeledd mellom midten og spissene.

- Etter noen bortekamper der vi har fokusert på å være solide og kyniske, ønsker vi nå å vise at vi kan angripe kamper på en annen måte også. 

Ny fotballfilosofi

Selv om de skal satse offensivt, forklarer Mork  at de holder fast ved prinsippet om å minimere risikoene i det bakre ledd. I vår gjorde han en grundig analyse av de siste 11 sesongene, og så seg nødt til å ta noen grep.

- Statistikken viste at Svelvik i årenes løp har sluppet inn 2,35 mål i snitt per kamp. Da må vi score minst tre mål i hver kamp for å vinne kamper, og det er ikke realistisk. Vi ble nødt til endre filosofi. Det er greit å ta risiko i angrep, men vi må mure igjen bak.

Det beste midtstopperparet i divisjonen

Mork forklarer at en viktig suksessfaktor er det defensive arbeidet. Men det er ikke bare filosofien og spillesystemet som er avgjørende. Det gjelder å finne riktig mennesker til de rette posisjonene. Mork forklarer at han har brukt vinteren og våren på å sette laget, og at han er fornøyd med den nye konstellasjonen bak.

- Vi har trolig det beste midtstopperparet i divisjonen. Det kan du sitere meg på!

Anders Johnsen, er årets nye kaptein og nyter respekt i spillegruppen. Hans ro i kombinasjon med habile fotballferdigheter og gode fysikk har bidratt til at vi har sluppet inn færre mål. Noe mindre imponerende er ikke Martin Dyve.

- Martin er et multitalent. Han kan bekle alle posisjoner og har løst oppgavene sine i tråd med det vi har blitt enige om.

Mork er opptatt av at alle spillerne ser i samme retning og er lojale til beslutningene som er tatt.

- Det er en viktig suksessfaktor, og jeg forlanger det av mine spillere - intet mindre.

Nytt ungt talent

Vi ser at du har tatt ut unge Gjermund Wessel Johnsen til troppen?

- Gjermund er en spennende spiller, og har vist lovende takter på spissplass på treningene, sier Mork engasjert. Han var selv en notorisk målscorer, og kjenner igjen kvalitetene til en god spiss.

- Han dukker opp på de rett plass til rett tid. Slike ting er medfødt. Wessel Johnsen er ung, men kan ta steget opp til A-lagsnivå om kort tid.

Vi ser ikke bort i fra at han kan komme inn i løpet av kampen. Den som møter opp får se. Vi gleder oss!

sif dbk collage

 

18-mannstroppen: Jensen, Johnsen, Dyve, Glad, Fredriksen, C. Pedersen, Rønningen, Jenserud, Langrind, T.Pedersen, Salvesen, Waldenstrøm, Mogensen, Hansen, Martinsen, Dammen, Bjerke H, Wessel Johnsen.

På skadelista: Ali, Jenserud og Bjerknes

 

 

  • Hovedsponsor

  • Sponsorer

  • Banefordeling

  • Støtt oss!

  • Instagram feed

    No feed