Surt tap mot Vestfossen på Solbakken

lagt ut 10. september 2021 av Martin Tharaldsen |

En deilig fredag der Solbakken fortsatt bader i sommervarmen skal det spilles fotballkamp.

Svelvik tar imot Vestfossen i 4.divisjon og SIF kommer fra en nydelig seier på høylandet mot Konnerud og er heltente til start. Det skal ikke gå mer enn 3 minutter før vi får servert ett langt innkast fra Ole som selv Rory Delap hadde vært stolt av. Dessverre får hverken Vegard eller Morten satt pannebrasken på ballen, og den ebber ut i ingenting.

Audun etterlyser tettere press fra sidelinjen, og spesielt på utspillene til Vestfossen sin keeper.

Etter 8minutter blir Mats spilt fri igjennom, men Vestfossen sin keeper er tidlig ute og avverger. Ole har også en avslutning utenfor, med andre ord SIF åpner utrolig bra!

Kampen har nå satt seg litt mer, og Vestfossen begynner å melde seg på. Vi har dessverre noen balltap som skaper noen farlige situasjoner, heldigvis har ikke Vestfossen stilt inn skuddbeina enda.

Etter det er gått 25minutter stiller Morten seg opp på ett frispark. Alle venter på de innøvde variantene vi har trent på, men Morten vil det annerledes. Det smelles til, og det gjaller helt opp til Juveåsen. Ett farlig skudd og ikke langt unna å lykkes. Keeper må gi retur, men fanger ballen enkelt etter.

SIF får noen farlige kontringer imot seg, men som oftest er Eivin ute og plukker tidlig. Dominant og tydelig bakerst i dag. I det 28 minutt får vi første baklengs etter ett langt innlegg på bakre som heades inn i feltet, litt klabb og babb som fører til ball i beina på Vestfossen. På 1-2 meter setter de ballen i kassa.

Flere innlegg fra SIF mot slutten av 1.omgang. Vegard er nærmest, og header nesten inn 1-1. Flere gode oppspill fra Vegard og Morten ifra bakre firer. Det klør i beina på Martin Dammen på sidelinja nå. Så er det nok ett innlegg ifra SIF. Denne gangen er Mats utrolig nærme. Audun utdyper at hadde Mats hatt manken til Anders hadde vi hatt 1-1 der.

Vi går til pause med 1-1. 2.omgang blåses av, og det er Vestfossen som kommer best i gang. I det 54 minutt setter Vestfossen inn 0-2, men SIF glimter til rett etter med et fantastisk angrep som settes rett i kassa. Hele Svelvik jubler og hele Svelvik ser at det ikke er offside. Dagens dommer vil det dessverre annerledes. Det står fortsatt 0-2. De neste 10-15 minuttene er det litt Hawaii, mye balltap på midtbanen av begge lag, og farlige kontringer begge veier.

Etter nok ett godt oppspill ifra forsvaret setter Ben David fart og kjører karusell med svimle Vestfossen forsvarere. Vi er farlig nærme nå! Nok en corner til SIF. Morten ruver høyt og er nære på å stange inn utlikningen. Kort tid etter er Ben David nok en gang frempå. Denne gangen får han en kjempemulig utenfor 16 meteren, men Solbakken spiller ikke på lag i kveld og ballen får en uheldig sprett rett før avslutningen. Vestfossen er heldige nå.

Når det har gått 80 minutter får vi endelig valuta for hard jobbing. Steffen er kommet innpå og det tar ikke lang tid før han slår en helt nydelig pasning imellom Vestfossen forsvaret, der har Ben David løpt seg fri og etter litt krangling frem og tilbake setter vi ballen i kassa. Det er kamp igjen!

De siste 10 minuttene blir dessverre en kjip kamp mot klokka. Vi slår mye i bakrom og vi er nære flere ganger med å lykkes, men Vestfossen er kyniske nok til å dra seieren sin i land. Kort oppsummert synes nok SIF at de fortjener det ene poenget her, og vi tar med oss mye positivt inn i neste treningsuke. Vi lærer også hva vi må terpe mer på, og det skal blir kjipt å være motstander neste uke. Da reiser vi nemlig heltent opp til Kongsberg, der skal det både smelle og bankes inn flere kasser

Vi takker Vestfossen for kampen

  • Hovedsponsor

  • Sponsorer

  • Banefordeling

  • Støtt oss!

  • Instagram feed

    No feed