Slo Haugfoss og økte ledelsen i serien

lagt ut 23. mai 2015 av Administrator SIF | , ,

Svelvik IF - Haugfoss 4-1 (2 - 0) 

Målscorere for Svelvik IF: Erik Salvesen (1), Martin Dammen (3)

To skadeutsatte, men oppofrende lag møttes til dyst på Solbakken fredag i pinsehelga. Nyopprykkede Haugfoss satte Svelvik på prøve med flere skumle situasjoner i begynnelsen av kampen, men anført av en strålende Eirik Salvesen og en scoringskåt Dammen, ble kampen snudd til Svelviks fordel. Vi fikk en god dag på Solbakken.

av Halvor Rulnes

Jensen fikk hjelp av purken til å vokte buret

Svelvik stilte med en nykomponert forsvarslinje etter at hele seks (!) spillere var ute av ulike grunner. Svelvik, som hadde den desidert gjerrigste målforskjellen i serien med kun tre mål i sekken etter seks kamper, hadde en formidabel oppgave med å tette igjen bak. Mork valgte, som forventet å trekke ned midtbanekrigeren Thomas Brun Pederesen på midtstopperplass. Som makker fikk han sin egen bror, Christian. De to Bergerguttene har begge tilknytning til lovens lange arm, men det var føttene og pannebrasken som måtte tale for seg på grassbanen.

Haugfoss hadde oss i kne

For å si det rett ut. Svelvik slet fælt den første halvtimen. Haugfoss tok kontroll på kampen og presset Svelvik til å gjøre feil. Vi slet med å etablere spill, og mistet ballen gang på gang i oppspillsfasen. Den kanskje farligste situasjonen var et innskrudd hjørnepark fra venstrekanten. Christoffer Berger voktet den bakre stolpen, og fikk nytte av all sin spenst for å rekke opp med luggen. En svært viktig avklaring! Gjestene kom på flere farligheter, og det var kun krigingen i forsvarsleddet som holdt oss inne i kampen. Thomas Brun Pedersen så seg nødt til å komme med noen forsiktige verbale innspill til hvordan spillet kunne forbedres. Man kunne så vidt høre det på sidelinjen. Undertegnede lot seg imponere av unge Rønningen. Nesbygdingen holdt hodet kaldt, og fikk stukket frem tåa som en maurslukertunge ved flere anledninger.

På midtbanen manglet det ikke på innsats, men det var som om spillerne skyggebokset i en speilsal. De arbeidet frenetisk, men ballene falt altfor ofte ned til en Haugfossspiller etter duellene. Det så ut til at strategien med en tett diamant på midten, hadde satt Svelviks mannskap ut av balanse. Når Svelvikspillerne hadde ballen, fant de hverandre ikke. Bevegelsene var uten rytme, og pasningsforsøkene ble uten mål og mening. Det kunne nesten se ut som om gutta gjemte seg for ballen. Haugfoss kunne enkelt plukke opp gang på gang.

Tok tak i kampen 

Det er lett at det brer seg en frustrasjon i laget når vi får et slikt kampbilde. Spillerne ønsket så inderlig å vise seg frem når de rundt 150 publikummerne som trosset duskregnet og tok turen. En av de som alltid føler mest på dette er Eirik Salvesen, som også var kaptein for anledningen. Sammen med hårfagre SR og nyklipte Steffen på sentral midt, tok de tak i kampen, og tvang den over i sitt spor. Sakte, men sikkert ble trykket flyttet oppover, og gjestene kom sjeldnere på visitt. Kantene Abdul og Niklas ble mer involvert, og hjemmepublikummet kunne ane at noe var i gjære.

Det var ikke lenge vi måtte smatte på den følelsen før gutta innfridde. Martin mottok en langpasning fra Thomas T, og vendte lekkert bort to spillere før han spilte i gjennom Salva. Den ble vakkert omsatt i scoring! Utrolig deilig, selv om det for Haugfoss' gutter måtte oppleves som et ran så langt. 1 - 0!

Haugfoss hadde presset høyt hele tiden, men nå som Svelviks gutter hadde kjempet seg inn i kampen, ble kampplanen deres nesten dumdristig. Vi har giftige spillere på topp i Svelvik, og jeg vil nødig anbefale noen å kaste alle fremover på banen når Martin Dammen står i sirkusmansjen med spottene på seg. Han gjorde en meget sterk prestasjon da han kun minuttet etter scoringen til Eirik tok ned en høy ball fra venstrekanten med en mann i rygg. Vendingen og avslutningen tilhørte en annen divisjon. Ikke mange hadde gjort det etter ham. Utrolig godt var det, når dagens speaker, Anders Rulnes,  kunne annonsere at det stod 2 - 0 til Svelvik!

På veien ut til pause så vi en blodig Haugfossspiss med mohikansersveis og Fredriksen-muskler ta karatespark på hjørneflagget. Det er ikke vanskelig å forstå hans frustrasjon, så vi satt flagget pent på plass, og lot det bli med det.

7.serierunde tabell

Svelvik topper fortsatt, og Solberg gav fra seg poeng.

Komfortabel andreomgang

Andre omgang ble egentlig aldri spennende. Svelvik hadde full kontroll, og når Steffen Martinsen lekkert flikket Martin Dammen igjennom med hodet, stod det 3 - 0. Mork har etterlyst mer dødlighet foran kassa. Martin Dammen hadde et par enorme sjanser til. Den første av de blåser han over fra kloss hold med kun keeper igjen å overliste, men han ble muligens satt ut av spill etter at en gresstust ville være med på å påvirke skjebnen. Valget hans om å runde keeper alene med ball litt senere, var han ikke spesielt imponert av selv.

- Herregud, det skulle jeg aldri gjort, sier Dammen i en kommentar etter avbytte.

I mellomtiden hadde Haugfoss kommet på en sjelden visitt, og kranglet inn en redusering. 3 - 1. Man måtte være temmelig pessimist om man trodde at scoringen ville endre utfallet av poengfordelingen etter denne kampen. Snarere ble det Svelviks gutter som kunne pynte på resultatet. En svært god Salvesen gjengjeldte gjennomspillet fra Martin tidligere i kampen, og storscoreren vår kunne notere seg årets første hattick. 4 - 1.

I andre omgang var det flere som fikk etterlengtet spilletid. Håkon Foss Andersen kom inn på høyrekant. Han har et massivt potensiale, men har nylig knyttet seg til troppen og trenger tid på å spille seg inn. Chrisander Hansen kom inn og virket frisk. Jon Are Brattås tok, med ærefrykt, den dype rollen på midten etter SR, og Gjermund avløste Dammen de siste minuttene. Torgeir Bjerknes og Jarle Mogensen gjorde også sitt for å trygge ledelsen, og å skape trykk.

En glad trener

At denne seieren smakte er det liten tvil om, og vi velger å dele Morks melding til gutta etter kampen i sin helhet:

- Skader, karantener, spillere som var på reise. Hva skjer? Jo, de som spiller tar ansvaret. Denne stallen, disse fantastiske typene som har bestemt seg for å være med på å skape et A-lag som Svelvik by skal være stolt av, leverer varene nok en gang. Skadede spillere backer opp de som spiller. De som sitter på benken er klare for innsats så snart de blir kalt inn. Grattis gutter. Jeg er så STOLT av dere i dag.

Det er litt sånn gåsehudaktig, synes jeg. 🙂

OBS! Neste hjemmekamp er fredag 5. juni. I mellomtiden skal Svelvik gjeste Hønesfoss BK den 1. juni.

Kampprogrammet i juni blir meget tøft, og vi skal møte alle lagene vi kniver med  toppen. Det blir så spennende atte ... hjælp!

 

footer til hjemmesiden grasrotandelen

  • Hovedsponsor

  • Sponsorer

  • Banefordeling

  • Støtt oss!

  • Instagram feed

    No feed