Skigruppas tur til de Italienske Alper

lagt ut 16. februar 2015 av Ski Svelvik IF | ,

Endelig skulle vi få igjen for alle timene med barmarkstrening og elghufsing i Eikbakkene. 3 renn på fem dager i de Italienske Alpene var den optimale utfordringen for skigruppa i år.

Etter tidlig avreise fra Gardermoen til Munchen, herfra 5 timer i buss over Brennerpasset til Brixen i Italia, verdensrekord i innsjekking på hotell før nok  1 time i buss - ankom vi Seiser Alm kl. 19.00 onsdag kveld. Og for en opplevelse vi fikk når vi nærmet oss toppen av det sagnomsuste høyfjells platået på nesten 2000 m.o.h. Fullmåne fra skyfri himmel, vi skal gå Moonlight Classic. Rennet arrangeres ved først fullmåne etter nyttår og i år passet det altså med vår Italia tur. 4-5 kuldegrader, hektisk smøring av ski i måneskinnet og 1 time til start.

2015-02-04 19.27.43

Jensen og Nielsen legger på det siste nervøse laget med smøring

IMG_0430

Britt Håvardstun, Kjersti Engløk og Bent Helgeland, Moonlight classic på Seiser Alm

 

 

Alle Svelvik løpere hadde valgt 15km distanse og la ut i godt tempo fra start i nydelige nypreppet løyper, måneskinn og fakler langs hele løypa. Det ble en uforglemmelig opplevelse og alle Svelvikløpere fullførte i god stil der Britt Håvardstun ble vår beste på tiden 54.25 tett fulgt av Tor Engløk 55.54 og Bent Helgeland på tiden 57.22.

 

Etter velfortjent vile og tid til en liten sightseeing i Brixen som er Syd-Tirols tredje største by forflyttet vi oss noen timer syd østover til Cortina, OL byen fra 1956 skulle være vår base for resten av oppholdet. Cortina er et av Europas mest eksklusive høyfjellsturistmål, byen er kjent for sine førsteklasses hoteller og butikker. Noe vi synes passet skigruppa bra.

Torsdag og fredag gikk med til trening og avslapping i de fine omgivelsene rundt Cortina. Det kom noe snø disse dagen så når lørdagen kom og det var klart for 30km skøyting fra Cortina til Toblach var rammen rundt det hele perfekt. Skøyting har vel ikke vært skigruppas satsingsområde,men vi hadde allikevel 2 mann som debuterte i skøyterenn og stilte meget godt forberedt til start denne dagen.

Løypa går i traseen til den tidligere Dolomittiske jernbanelinjen som ble nedlagt i 1962, den har vært åsted for Granfondo Cortina-Dobbiaco helt siden første utgave fant sted i 1977, og er regnet for å være en av verdens vakreste lanngrennsruter. Deltakerne går gjennom belyste tunneler og over raviner på trebroer, og blir belønnet for strevet med spektakulære panoramaer og berømte Dolomittiske fjellformasjoner som  Cime di Lavaredo. Høyeste punkt er fjellpasset Cimabanche (1,530 moh) som ligger cirka halvveis i rennet. Vi hadde strålende sol og en mektig tur over  til Toblach.

2015-02-07 12.23.33

Tor Engløk og Svein Olav Vik etter endt dyst på 30km skøyting

Det ble en knallhard kamp i sporet mellom de 2 fra Svelvik der Svein Olav Vik slo unge og lovende Tor Engeløk så vidt det var på de 30 km. Det skal bemerkes at Tor fikk krampe allerede etter 10 km og slet nok litt med dette resten av løpet. Gutta tok slettes ikke skrekken og stiller muligens til start på skøyterenne også neste år.

2015-02-07 09.35.45

TorEngløk klar før start på stadion i Cortina

 

 

 

 

Resten av Svelvik gjengen lå slettes ikke på latsiden de heller denne dagen og brukte mye av dagen i Cortinas mange alpinbakker. Dette for å oppnå enda mer effekt av høydetrening før søndagens renn. Den øverste heisen i Cortina går oppimot 3000 m.o.h.

Søndag var altså dagen som alle hadde prikket formen til og vi skulle vise motstanderen bakskia.

I dag gikk løypa motsatt vei og pga. lite snø på Toblach siden ble løypa på forhånd redusert fra 42 km til 30km i klassisk stil. Vi fikk et sykdomsfrafall før start, men resten av gjengen stilte friske og raske og var klar for å gi alt på dagens renn. Vi startet på stadion i Toblach i litt vind og et par minus grader. Etter en sløyfe inne på stadion bar det ut i world cup traseen på vei over til Cortina. Flott vær og spektakulære omgivelser gjorde turen over passet like flott som dagen før. Svelviks beste ble igjen Britt Håvardstun på tiden 2,13,57 noe som ga en 5 plass i sin aldersklasse, gratulerer med imponerende innsats.

2015-02-06 12.15.16

Stadion Toblach Jan Trygve Jensen, Finn Dyve Nielsen, Kristin Lier Jensen, Kjersti Engløk, Tor Engløk

Nok en vellykket tur til Italia med skigruppa og all honnør for et prikkfritt opplegg til reisearrangør PWT. Til neste år har vi plass til enda flere fra Svelvik så her er det bare og melde sin interesse så snart neste års tur lanseres.

2015-02-07 13.18.06

Tre Cime di Lavaredo - Drei Zinnen

 

 

  • Hovedsponsor

  • Sponsorer

  • Banefordeling

  • Støtt oss!

  • Instagram feed

    No feed