Sjekk denne femåringen her a!

lagt ut 7. mai 2015 av Administrator SIF | , , ,

Dette er Kevin. Han ble med mamma på lang topptur til Tårnet i Svelvikmarka på en betingelse - at han fikk ha med seg fotballen. Den har han med seg overalt, og i dag slo han sin "gamle" rekord i triksing; 65. Ikke verst for en femåring!

av Halvor Rulnes

Stuefotball og knust telefon

Det er liten tvil om hvilken idrett Kevin liker aller best. Det er fotball. Mamma Ann Kristin og pappa Rino har allerede tilbrakt flere timer på Solbakken kunstgress en de fleste foreldre. Selv om Kevin har usedvanlig god kontroll på kula, må han jo teste skuddfoten i blant. Det har skjermen på mammas mobiltelefon også fått erfare. Da Kevin var tre år sendte han i vei denne kula.

 

Trikserekord på 65. Spør igjen i morra.

For å spare litt på inventaret i stua, har de funnet ut at det er best å la ham utfolde seg der det er meningen at man skal sparke fotball. For å sparke fotball, det gjør Kevin uansett. Den unge Svelvikspilleren har nettopp satt ny rekord i triksing. Rekorden forbedres for hver dag som går for tiden, men akkurat nå stopper den på 65. Ikke verst for en femåring, mener nå vi. Her ser vi Kevin i det han begynt å øve. I stua riktig nok.

 

Fotball i barnehagen

Barnehagelærerne på Tømmerås har valgt å omfavne Kevin og kompisenes glød for ballsparking. Når man henter sin håpefulle en vanlig vinterdag må man regne med å liste seg diskret gjennom en fotballkamp i vindfanget. Det spilles 2 mot 2 Kevin7med støvler som stolper. Diskusjonen om det var mål eller ei, går høylytt, og hvis du er heldig får du vite stillingen. Den er ofte 11 - 11 eller noe slikt. Om sommeren sliter gutta ut gresset på lekeplassen. Det spares ikke på kruttet i taklingene, men Kevin danser forbi motstanderne med dragninger og overstegsfinter.

Liverpoolfan og runde bamser

Kevin er tross sin unge alder, en hardbarka Liverpoolfan. Han eier allerede mange drakter. Den eneste han ikke har er en oransje utgave, men den har kompisen kjøpt i Thailand, og det er ikke sikkert den finnes på det offisielle markedet.

- Vi må være litt forsiktige å avsløre at det er Liverpoolkamp hvis den begynner for sent på kvelden. Hvis han får greie på det har vi et problem, forteller Mamma. - Vi måtte også sende en bursdagsinvitasjon til Steven Gerrard, ler hun.

Det er mulig Pappa Rino har påvirket valg av favorittlag en smule, men mor kan fortelle at bursdagskaken på treårsdagen ble valgt av jubilanten selv.

Hvis de får han til køys, har han hvertfall noen fotballer i senga. Det er ikke alle som foretrekker pels på bamsen sin. UEFA-stjerner kan være like staselig. Mor forteller at han vanligvis kler på fotballene t-skjorter om natta. - For ellers er de så kalde å ligge inntil.

kevin2

Kevin har mange bamser

I juni skal Kevin delta på Liverpool fotballskole. - Han er egentlig ikke gammel nok, men har fått lov likevel, sier Ann Kristin. Selv om mamma og pappa tar mange økter på Solbakken, skal også storebror, Joachim også få en del av æren for Kevins voldsomme fotballinteresse. - Han har spilt veldig mange timer med Kevin. Vi kjefter og de spiller, ler Ann Kristin, som tror mange av venne deres mener de har vært litt for greie med innereglene oppigjennom. Det smeller i vegger og det som er. - Han har sparket før han kunne gå og snakke. Vi var i syden, og det eneste han hadde å leke med var en gul volleyball. Han måtte holde oss i pekefingeren når han skøyt.

kevin6

Dette ønsket Kevin seg til jul

Ønskelista

Høytidene preges også av Kevins interesse for kula, og man trenger ikke å være Sherlock Holmes for å gjette hvilken hobby denne gutten har når man får se ønskelista han og mamma skrev til jul. Vi la fort merke til at nr.7 på lista skilte seg ut fra de andre punktene. Vi tipper at flere av ønskene ble innfridd, og at bildet over er et bevis på det.

- Alt handler jo om ball. Når jeg tenker meg om så er det vel litt uvanlig at han ikke har leker. Alle leker blir pakket opp og lagt vekk om han får det. Han vil egentlig bare gi bort alt, men jeg må spare på de til han har besøk. Alle barn spør han om hvor lekene hans er.

Mamma har mange gode historier. Som for eksempel da bestemor skulle passe ham da han var ett år.

-Bestemor fikk strekk i låret. Kevin ville bare spille fotball. 

 

 

Fotball i mange former

Tilogmed når julekakene skal bakes og tradisjoner skal holdes i hevd, kan man tilpasse litt. Her ser du du et lite bilde fra juleverkstedet hos bestemor.

kevin3

Tør vi gjette på at det er Kevin som har ballen?

Selv når Kevin er dårlig og har feber vil han gjerne ut å spille fotball. Her ser vi ham fullt påkledd med lue og jakke, men øynene avslører en sliten kropp.

- FIFA på playstation ble redningen den dagen, ler mor.

11008577_10152833254680777_3537702841650828048_o

Noen ganger må man kaste inn håndkleet.

Så nå blir det spennende med de første fotballkampene noen sinne. Vi vet hvertfall om en gutt som gleder seg. Rundt middagsbordet hjemme, stoppet plutselig Kevin opp og ble litt filosofisk.

- Vet du hva det beste med livet mitt er mamma?

- Nei?...

- At det finnes fotball. 

Om kvelden prøvde mor å ta en liten prat om den møkkete fotballen som kanskje ikke burde være oppi senga. Da la han hodet på skakke, og ba så inderlig. - Åh mamma, ikke ta fra meg fotballen a!?

kevin 10

Kanskje var det grunn til å passe ekstra på akkurat denne natta?

 

For noen få år siden var et annet utenomjordisk fotballtalent på besøk hos bestefar rett oppi svingen her, og deltok på Tine fotballskole på Solbakken.

Man tar seg i å undre - hvor god var Martin Ødegård som femåring?

footer til hjemmesiden grasrotandelen

Støtt Kevins klubb 🙂

  • Hovedsponsor

  • Sponsorer

  • Banefordeling

  • Støtt oss!

  • Instagram feed

    No feed