Luke i toppen etter seier mot Steinberg

lagt ut 8. juni 2015 av Administrator SIF | , ,

Svelvik - Steinberg 2-1 (1-1)
Målscorere: Martin Dammen og Steffen Martinsen

I strålende vær tok Svelvik imot Steinberg til sesongens tøffeste kamp hittil i sesongen. Både Svelvik og Steinberg jager tabelltoppen og drømmen om opprykk. Vi viste alle at det kom til å bli en tøff kamp på Solbakken stadion.

av Kim Rolund

1 - 0 Martin

Martin setter inn 1 - 0. Foto: Halvor Rulnes

Første omgang startet litt nervøst og begge lagene følte på hverandre. Men det tok ikke lange tiden før de første sjansene kom til begge lag. Da både Svelvik og Steinberg presset høyt i starten av kampen, fikk begge lag flere gode muligheter til å kontre i rommene som oppstod av det høye presset. Begge lag sleit med å sette preg på kampen i starten. Etter hvert ble det skapt et par halvsjanser til begge lag, men ingen maktet å score. Det måtte en Johnsen spesial, til for at kampens første mål skulle bli et faktum. På mesterlig vis kipper han ballen opp til seg selv, før han klinker ballen opp til Dammen som alltid lukter i bakrom. Dammen gjør som vanlig ingen feil alene med keeper og dunker ballen i hjørnet. Svelvikspillerne klarte ikke helt å nullstille seg etter målet, noe som førte til at Steinberg enkelt kunne gå rett fra avspark, drible et par mann før spissen satt inn utligningen alene med keeper.

1 - 1 utlikning

Steinberg stormer rett i angrep og utlikner. Foto: Halvor Rulnes

Førsteomgang var en ren stillingskrig, mellom to hardtarbeidende og høytpressende lag, som begge slet med å få uttelling på sine sjanser. Svenn Gøran må ha sagt et eller annet i pausen. For det var et helt annet Svelviklag som kom ut etter pause. Svelvik tok kontroll over det meste av spillets faser og Steinberg blei nødt til å løpe mye mer uten ball. Dette førte til at Svelvik fikk et par gode sjanser, men maktet ikke å score. Begge lag fikk flere sjanser til å avgjøre kampen tidlig, men to gode keepere voktet burene. Med femten minutter igjen å spille, tok midtbanedirigenten Martinsen affære. Svelvik rullet opp på midten, slo igjennom til Foss som kombinerte bra med målscorer Dammen. Dammen ladet opp til skudd men valgte å slå ut til Martinsen som fra 25 meter hamrer ballen i det lengste hjørnet. Det står 2-1 på Solbakken stadion til full jubel fra hjemmepublikumet og ellevill feiring fra målscorern. Men redninger på strek, to utrolig gode keepere og flere dårlige skudd/valg fra vår og deres side, sørget for at det kun ble to mål til Svelvik og en ettmålsseier. Svelvik vinner tilslutt toppoppgjøret 2-1 og er fremdeles det eneste laget i fjerde divisjon, som er ubeseiret etter 9 kamper.

2 - 1 steffen

Steinbergs keeper strekker seg nytteløst etter Martinsens suser. Foto: Halvor Rulnes

Svelvik vant det jevne toppoppgjøret, etter to nydelige scoringer i ekte Svelvik stil. Trenerteamet, publikumet og spillerne er godt fornøyde med resultatet etter en sterk og fortjent, men jevnspilt sliteseier. Gutta har mer å gå på når det kommer til uttelling, men alt i alt er 2-1 seieren mer enn godt nok mot et av topplagene i serien. Samtlige av gutta la ned en enorm innsats som ble belønnet med en sterk borteseier. Svelvik står nå med 25 poeng av 27 mulige, og er nå ubeseiret etter 9 serierunder.

Laget mot Steinberg: Jensen - C. Brun, T. Brun, Fredriksen, Bjerknes - Salvesen, SR, A. Johnsen - Foss Andersen, Dammen, Bjerke.
Innbytterne: Abdul, Martinsen, Borge, Hansen, Glad, Langrind og Berger.

Neste seriekamp er fredag 12. juni, da venter nok en knalltøff kamp og et heidundranes toppoppgjør. Nummer 1 og nummer 2 på tabellen møtes. Svelvik tar turen til Konnerudgryta når tabelltoer inviterer til toppkamp!

svenn Gøran og Willy før Steinberg

Trener og oppmann er fokuserte før kampen.

Idet vi publiserer denne saken har Drammen FK 2 nylig slått Konnerud 3- 2. Det betyr at vi leder serien med 4 poeng før vi møter nettopp Konnerud på bortebane (red.)   

  • Hovedsponsor

  • Sponsorer

  • Banefordeling

  • Støtt oss!

  • Instagram feed

    No feed