Klubbdommer kurs på klubbhuset onsdag 30 mars

lagt ut 20. mars 2022 av Martin Tharaldsen |

Da er det dags for å få gjennomført Klubbdommer kurs i klubben vår.

Vi ønsker å gjøre et løft for dommerstanden, hvor man etter 2 år med pandemi har mistet mange dommere. Klubben ønsker å gjøre det "obligatorisk " for spillerne våre over 13 år å gjennomføre kurset. Primært ønsker vi at 2006/2007/2008 samt de eldste på 2009 skal delta på dette.

Det blir en arena for å få satt seg inn i og forstå dommerrollen, lese seg opp på spilleregler og se muligheter for en dommerkarriere

.Del 1) E-læringskursGjennomføres av kursdeltakerne før den fysiske kurskvelden. Dette gjøres på PC, iPad eller liknende apparater. Det kan gjøres hjemme eller med deltakerne samlet, det er opp til arrangørklubben. Vi anbefaler sterkt at alle har gjennomført denne delen før kurskvelden for å få en oversikt over spillereglene. Nettkurset inneholder informasjon om spilleregler, samt spørsmål underveis.Lenke: https://ekurs.nif.no/course/view.php?id=1135 (innlogging med Min Idrett - beregnet tid for gjennomføring er rundt 1 time)

NB! Modul 3 handler om futsal og det kommer vi ikke til å gå igjennom på kurset. Det kan være en lur beskjed å gi på forhånd.

Del 2) Kurskveld Dato: onsdag 30. mars kl. 18.00 - 21.30 Sted: Klubbhuset

I løpet av kurskvelden går vi igjennom verdier i barnefotball, Fair Play, noen utvalgte spilleregler og en praktisk del utendørs. Klubben bør ha en bane tilgjengelig, gjerne fløyter og drakter hvis det er mulig.Her kan tidsbruken variere ut ifra hvor mange som har tatt e-læringskurset og hvilke spilleregler som oppleves som kompliserte. Det er satt av 3 timer, men jeg tror det kan løses effektivt og gjøres på 2-2,5 timer.

Til slutt er det satt av litt tid til praktisk informasjon fra arrangørklubb (f.eks. info om kampoppsett, betaling og lignende).

Tentativ tidsplan:

18.00 - Velkommen, verdier i barnefotball og Fair Play

18.30 - Spilleregler

19.30 - Praktisk del utendørs

20.00 - Oppsummering, quiz og info fra arrangørklubb

21.30 - Ferdig

Klubben trenger klubbdommere for å få avviklet kamper i barnefotballen. Mere stas med en ungdomsdommer istedet for en forelder😊I tillegg har ungdommene vår muligheter til å tjene bra med penger for å dømme kamper på Solbakken.

Vi sees på Solbakken

Mvh.Erik Sulen

Dommeransvarlig

  • Hovedsponsor

  • Sponsorer

  • Banefordeling

  • Støtt oss!

  • Instagram feed

    No feed