Inspirerende og motiverende av Terje Langli

lagt ut 18. november 2014 av Ski Svelvik IF | , ,

Skigruppas klubbkveld på Solbakken samlet over 25 ivrige tilhørere som lot seg inspirere og motivere av Terje Langli.

Terje har masse erfaring og kunnskap om ski, skiutstyr og trening. Når det gjelder utstyr var det nok mest interesse rundt den nye "krokstaven" som Ole Einar Bjørndalen har skapt mye oppmerksomhet rundt. Kritikerne har vært mange, men når en av verdens beste skiløpere og skiskyttere  vant sesongåpningen med "krokstaven" i helgen ble interessen rund denne nyskapningen enda større.

Den finske staven er utviklet etter at man gjorde en "gimmick" ved og bøye en gåstav. Dette gav så positive tilbakemeldinger at det også ble prøvd i langrennsporet med gode tilbakemeldinger. Det er vel ingen tvil om at vi kommer til og se skiløpere med denne "rariteten" i skisporet i Svelvik i løpet av vinteren også.

Terje hadde også mange gode tips til smøring og behandling av ski. Dette kan i utgangspunktet virke som et uoverkommelig tema for mange, men ble presentert på en lett forstålig måte med gode råd  og tips som gjør at ting blir gjort litt enklere, men som faktisk resulterer i en bedre ski opplevelse. Også her  gjelder, det enkle er ofte det beste.

Når ski, smøring og utstyr er på plass gjenstår  bare det viktigste, trening. Her blir det lagt ned mange treningstimer i moderat tempo (såkalt lapskaus trening) som ikke fører til noen spesiell fremgang. Terje oppfordret til mer fokus på hvordan man trener. Typisk  3 økter i uka der 1 av øktene må bestå av hardtrening/intervall økter for å øke sin kapasitet. Dette gir veldig fort gode resultater for de fleste. Hvis man i tillegg får lagt inn en styrkeøkt med enkle øvelser for kjernemusklaturen vil man være godt forberedt til en ny og spennende skisesong som står for døren.

Skigruppa er veldig fornøyd med å ha fått en slik kapasitet som Terje Langli til Solbakken, en inspirerende og motiverende kveld ble det.

  • Hovedsponsor

  • Sponsorer

  • Banefordeling

  • Støtt oss!

  • Instagram feed

    No feed