Ikke noe tull og 4 - 0.

lagt ut 5. mai 2015 av Administrator SIF |

Svelvik IF - Drammen BK 4 - 0.

Målscorere: Martin Dammen (2), Eirik Salvesen (1) og Niklas Bjerke (1)

Svelvik tok i mot Drammen Ballklubb. Det ble en stødig affære med tett forsvar og flere mål og sjanser. Likevel følte følte både trene og gutta at de har mer å gå på når det gjelder samspillet på banen og underholdning av publikum. Det satser de på å rette på til fredag. Men 12 poeng etter fire kamper... hvem hadde trodd det?

Referent Halvor Rulnes

Mål i første spilleminutt og frisparkperle

Niklas Bjerke er et av de største talentene i klubben. Og vi begynner å få ganske mange nå. Han er en meget giftig spiss/ving med mye fart i kroppen og god teknikk. Blant publikum var det flere som ikke hadde fått kommet seg opp fra kiosken og tatt en slurk av kaffen før Bjerke sendte hjemmelaget i ledelsen.

- Jeg snappet ballen foran keeper, sier han fornøyd.

DBK kjempet tappert for å komme inn i kampen, og temperaturen var til tider høy. Etter noen harde sammenstøt og litt kjefting på dommer, måtte Mork roe gutta. Det så ut til at det hjalp på fokuset, og etter det var det DBK som stod for klagingen.  De blå kjempet hardt for å utlikne, men de møtte en svarthvitvegg av brøstkasse på sekstenmeteren. Svelvik slet med å finne rytmen, men hadde mye av trykket gjennom hele første omgang likevel. Det var ikke før Eirik "Salva"Salvesen fikk forsøke seg med et frispark fra 20 meter, at det stod 2 - 0 i dommerboka. En nydelig skru rundt muren, og DBK-målmannen var sjanseløs.

Lite finspill,  store sjanser og forsvarsvegg.

2.omgang bar også preg av at Svelvik hadde kontroll i det defensive leddet, men de fant hverandre noe oftere i oppspillfasen. DBK slet med å produsere skumle situasjoner, mens Svelvik hadde flere store sjanser i den andre enden. Avslutning i tverrligger og i stanga var bare noen av høydepunktene. Kaptein Anders Johnsen forteller at de vinner komfortabelt, men avslører samtidig at det er rom for forbedringer.

- Jeg håper og tror vi har mer å gå på spillemessig.

Han er, sammen med et bunnsolid forsvar og en god keeper, ansvarlig for den gjerrige målstatistikken. Kun to mål i sekken etter fire kamper! Det er helt i tråd med Svenn Gørans strategi fra første stund. Han er villig til å være kynisk for å vinne kamper. Svelviks snitt på 2,35 mål i mot per kamp de siste 11 årene måtte tas tak i. Men det er ikke bare kynismen i spillestilen som er forklaringen på at Svelvik plutselig har tettet igjen bak. Backfireren og keeper skal ha en stor del av æren. De trår til i dueller, bryter foran, er disiplinerte og behandler ballen strålende. Under ser vi de som startet, men juniorene Christoffer Rønningen og Magnus Glad bidro også i det bakre leddet i 2.omgang.

Backrekka 1

Granittveggen fra Svelvik

Dammen med to kjappe

Svelvik notoriske målscorer klarer simpelthen ikke å la være å putte. Akkurat i det jeg er ferdig å diskutere med en totning og en høytstående trenerskikkelse i klubben om det er farligere å lede 2 - 0 enn 1 - 0, punkterer han kampen med to kjappe. Salvesen gjør et nydelig forarbeid, før han uselvisk spiller fri Martin Dammen. Han setter enkelt inn 3 - 0. Like etter drar Martin selv seg forbi en forsvarer som svarer med å klippe ham ned bakfra. At forsvareren slår i bakken med begge hendene må skyldes noe annet enn at han er uenig med dommeren. Kanskje frustrasjonen skyldes at han hadde glemt å kjøpe pølse i pausen?

Fra 11-metersmerket er Dammen kald, og setter sitt andre for dagen. Da står det 4 - 0 til Svelvik og kampen er i realiteten over.

martin straffe

Martin sender keeper til venstre og ballen til høyre

Debutant med x-faktor.

Det er gledelig at det spirer og gror i Svelviks junioravdeling for tiden. Den siste som har tatt steget opp på A-laget, heter Gjermund Wessel Johnsen. Han hadde flere fine involveringer, og i et dribleraid der rett før slutt kunne jeg sverge på at han dro en trefotsfinte. Treneren er også fornøyd.

- Gledelig å registrere Wessel Johnsens innhopp i dag. Han viser at han har en X-faktor som vi gradvis skal dyrke frem. Skriver Mork i sin oppsummering av kampen.

Gledelig med godt publikumsoppmøte.

happy camper

Happy camper

Det var mange som hadde tatt turen til Solbakken denne kvelden, og tror du ikke skylaget valgte å trekke seg litt til side slik at vi kunne se litt blått der oppe også? Vi talte mellom 120 og 150 besøkende. Da er vi på god vei mot målsetningen. Over ser du Sverre Magnus Holen, en trener for 2002-laget, som vant 16 - 0 i sin kamp!

Så da er det bare å planlegge de neste turene til Solbakken.

Juniorlaget spiller hjemme onsdag klokken 19.30 før A-laget spiller igjen allerede fredag. Da møter de Fjell på Solbakken gress klokken 19.00. Vel møtt!

...og hvis du ikke har noe liv, spiller Old Boys på kunstgresset onsdag klokken 20.00 😉 De må klare seg uten han tjukke lille.

 

 

 

  • Hovedsponsor

  • Sponsorer

  • Banefordeling

  • Støtt oss!

  • Instagram feed

    No feed