Glassklar seier på Glassverket kunstgress!

lagt ut 27. april 2015 av Administrator SIF | , , ,

referent: Halvor Rulnes

Drammen fotballklubb – Svelvik 0 – 2. Målscorere: Martin Dammen (2)

Det ble forventet et tett og fysisk oppgjør på Glassverket kunstgress, men i denne kampen var det Svelvik som var farligst og ville mest. Svelvik har dermed sin beste sesonginnledning på flere år. Tre seire på tre bortekamper, og ni poeng.

1. omgang

Dette var aldri dagen for DFK, som til tross for en del fine kombinasjoner i midtbaneleddet sjelden kom til giftige sjanser. Derimot var Svelvik farligere på sine visitter inne i sekstenmeteren. Det tar ikke mer enn fem minutter før Niklas Bjerke får en perfekt stikker, og klinker ballen i stolpen fra elleve meter. Et skikkelig skremmeskudd, og hjemmelaget er rystet. Svelvik utnytter momentet, og presser frem en tabbe der stopperen slår ballen forbi egen keeper. Ringreven Martin Dammen er på tå og lukter mål. Han rekker frem for kjæle ballen over streken, og noterer seg dermed for kampens første mål. 0 – 1 til Svelvik!

Etter målet er det stillingskrig, og DFK sliter med å komme til sjanser. Etter halvspilt omgang stormer DFK-vingen opp på kant og slår en farlig ball inn fra venstre. Heldigvis er Christian Brun Pedersen på plass og rydder unna noe som kunne blitt veldig farlig.

Kampens andre mål kommer etter en skikkelig duell inne på Svelviks banehalvdel. Svelviks midtbaneterriere pakker inn DFKs spiss og vinner ballen. Thomas Brun Pedersen slår en nydelig langpasning til Martin, som vet å ta godt vare på ballen. Han runder keeper enkelt og setter sitt andre for dagen.

0 – 2. Dette ser bra ut!

Svelvik mer kyniske i eget felt

Så kommer det et par farlige situasjoner med mye klabb og babb i feltet. Disse situasjonene har vært Svelviks akilleshæl en stund nå, men gutta stuper inn i situasjonene med livet som innsats, og klarer å få ballen unna. Det tilreisende publikummet puster lettet ut.

Svelvik rekker å få en stor sjanse til før dommeren blåser av til pause. Salvesen slår igjennom Dammen som kommer alene med keeper. Skuddet er svakt og reddes enkelt.

Andreomgang begynner med et fyrverkeri!

Først kommer en dobbeltsjanse. Dammen kommer nok en gang alene igjennom, men keeper redder mesterlig. Bjerke er på returen, men ballen reddes på strek!

Det er virkelig sprut i Bjerke, som kommer til nok en sjanse, og keeper får såvidt slått ballen til corner. På corneren header Morten Fredriksen ballen like over tverrligger. Så er det midtbaneeleganten Eirik Salvesen som viser seg frem. Først slår han et innlegg i tverrliggeren. Deretter sender han et frispark i stolpen fra 20 meter.

 

3.serierunde frispark

Eirik gjør seg klar til å lage rundt merke i aluminiumen.

Taktiske grep fra trenerbenken

På stillingen 0-2 gjør Mork noen bytter for å trygge ledelsen og sette innpå friske ben. DFK tilriver seg initiativet i kampen, og en meget løpssterk og god Stein Robin Syse Waldenstrøm er involvert i flere viktige oppryddinger dypt inn på vår banehalvdel. Hele backfireren, med Martin Dyve og kaptein Anders Johnsen som hærførere, skal ha skryt for stødig og solid spill gjennom hele kampen.  Keeper Lars-Cristian Jensen er stødig hele veien, og varter opp med en skikkelig reaksjonsredning 10 minutter før slutt.

3.serierunde feltet

En Svelviks farligere cornere

Trener, Svenn Gøran Mork, er svært fornøyd.

Gutta holder stand, og vinner fortjent 0 – 2.

- Vi har hele 6 spillere ute med skader/sykdom, men denne stallen er for tiden så solid at tross dette kan vi slå hvem som helst. I dag er jeg stolt over holdningene, disiplinen og kynismen til samtlige spillere.

Oppmøtet fra Svelviks supportere går heller ikke upåaktet hen.

- Veldig moro å registrere at så mange Svelvikinger kom og så på. Det er veldig motiverende for oss i A-Laget. Tusen takk skal dere ha.

Dette begynner å se lovende ut, og vi gleder oss til neste kamp, for den skal spilles på Solbakken!

Følg med i jakten på opprykket: Mandag 4. mai på Solbakken mot Drammen BK klokken 19.30

  • Hovedsponsor

  • Sponsorer

  • Banefordeling

  • Støtt oss!

  • Instagram feed

    No feed