Gjenintok tabelltoppen etter strevekamp.

lagt ut 18. mai 2015 av Administrator SIF | , ,

Åssiden 2 - Svelvik 1 - 2 (1 - 1) Målscorere for Svelvik: Martin Dammen og Abdul Mohamed Ali

Svelvik måtte vinne for å ta tilbake ledelsen i serien etter at Konnerud lånte solplassen i noen dager. En tidlig scoring ga håp om målshow og samba, men publikum måtte pakke vekk trommene, for de fikk se et ubalansert Svelviklag som fikk slite. Vi gikk noe heldig til pause med 1 - 1. I andre omgang ble det tatt grep, og Svelvik dro i land seieren til glede for de nesten 50 (!) tilreisende Svelvikpatriotene.

av Halvor Rulnes

1. omgang - Riding high in april, shot down in may

Svelvik vinner igjen, og har kun gitt fra seg to poeng på seks kamper. Likevel har vi en følelse av at vi ikke har sett noe i nærheten av hva dette laget kan by på. Som et unevnelig lag med røde djevler fra England, plukker vi poeng på dårlige dager som dattera mi plukker hvitveis i april. Mork hadde til intensjon om å gå ut hardt og drepe kampen tidlig med en offensiv formasjon 3 - 5 - 1. Det så en stund ut til at gutta skulle klare det. Martin Dammen var hissig på grøten og klarte å blokkere en avklaring fra keeper. Ballen gikk i bue over Åssidens sisteskanse, og spissen kunne enkelt prikke inn en deilig ledelse. En keepertabbe, men vi får godt betalt for aggressivitet. Det var lett for de tilreisende å begynne å drømme om at dette var starten på en skikkelig målorgie, hattricks og ekstrasending på BuskerudTV, men det var Åssiden som hevet spillet sitt flere hakk og tok kontroll på kampen.

Det ble fort tydelig at Svelvik strevde med å takle den nye formasjonen. Det ble store gap mellom midtbaneledd og forsvar etter altfor enkle ballmist. Åssiden brøt og kontret gang på gang, og kun iherdig innsats av det bakre ledd og dårlige avslutteregenskaper hos vertene avverget utlikningen. Helt til det 42 minutt. Da falt en retur i bena på en Åssidenspiller som plasserte ballen vakkert i krysset bak Lars-Christian Jensen. Det er alltid kjedelig å få en i fleisen rett før pause. Da får kryss være kryss.

2.omgang og krig

I pausen ble det gjort flere justeringer for å endre kampbildet. Det viktigste grepet var kanskje at Mork valgte å gå tilbake til den formasjonen han har sverget til så langt i sesongen; 4 -1 - 4 - 1.

- 3-5-2 formasjonen vi startet med fungerte ikke. Min skyld., skrev Svenn Gøran til gutta sent mandag kveld.

Gutta virket mye tryggere med flere mennesker bak ballen. Det så også ut til at friske ben hjalp mye, med spesielt Stein Robin Syse Waldenstrøm og Abdul Mohamed Ali som terriere. At vi fikk junioren Kristoffer Rønningen inn på backplass i ett firerforsvar virket også stabiliserende. I løpet av andreomgang hadde Svelvik flere sjanser til å sette inn et ledermål, blant annet ved nok et farlig frispark fra Eirik Salvesen. Eirik lurte ballen under keeper i nærmeste. Den spratt i stanga og rullet langs krittet før en blåskjorte frenetisk fikk klabba ballen vekk. Men også Åssiden hadde flere gysere som gikk forbi stanga og i nettet - det nettet som fanger opp ballene bak mål. Heldigvis!

Vi avgjør på slutten igjentabell etter 6 serierunde

Selv om finspillet manglet i store deler av kampen, må vi stoppe opp å beundre mentaliteten i dette laget. Evnen til å ta ut det siste og avgjøre i sluttminuttene har skaffet oss mange deilige poeng så langt.

- Alt i alt vinner vi på en dag hvor vi sliter fra start til mål, sier Mork. Spillerne skal ha skryt for at de holdt hodet kaldt tross frustrasjon over at spillet ikke fungerte.

I dag var Thomas Brun Pedersen en hærfører som pisket gutta til å ta ut det siste. Han gikk foran med brystkassa på en måte som hadde gjort Gerrard rørt. Innsatsen betalte seg til slutt. Denne gangen var det Abdul som holdt bredde og ble spilt vakkert igjennom av Salvesen. Han avsluttet fra sin høyrekant i motsatt stolperot med utsiden av foten. 1 - 2 til Svelvik og jubel fra tribunen! Publikumskampen vant vi lett. Etter dette kastet Åssiden alt i angrep. Til og med keeperen forlot posisjonen sin unaturlig lenge. Men krampetrekningene tok ikke Åssiden inn i himmelen. Der er det bare plass til Svelviks staute gutter for tiden.

Før Haugfoss

Mork slikker sår og teller inventar etter nok en skade på midtstopper Anders Johnsen. Fra før er Martin Dyve ute. Morten Fredriksen må sone karantene, Magnus Glad skal på ferie og Ole Jenserud sliter fortsatt med foten. Det ser ut til at Mork må komponere et tilnærmet nytt forsvarsledd til kampen mot Haugfoss. Jeg tipper gutta setter pris på hver sjel som tar seg turen for å støtte dette herlige laget til fredag.

- Er det noen gang vi trenger publikum som støtter oss, er det fredag 22. mai hjemme på Solbakken, avslutter treneren

Mork har uttalt 400. Tenk deg det a!

ALTSÅ: FREDAG KL.19 PÅ SOLBAKKEN!  -Vi holder kiosken åpen og vaflene varme 🙂

Følg med på: svelvikif.no og på twitter: @svelvikif

 

footer til hjemmesiden grasrotandelen

  • Hovedsponsor

  • Sponsorer

  • Banefordeling

  • Støtt oss!

  • Instagram feed

    No feed