Før kampen: Tett bak og trangt foran!

lagt ut 16. mai 2015 av Administrator SIF | , ,

Åssiden 2 – Svelvik        18.mai kl. 19.00                Åssiden stadion 

Det er moro å følge med Svelviks A-lag for tiden! Et stadig større publikum har vært vitne til spennende kamper og gode resultater med karer som går i krigen med hjerte utenpå drakta. Fasiten sier 10 – 2 i målforskjell og pene 13 av 15 poeng så langt. Vi har tatt en prat med trener Svenn Gøran Mork, i forkant av nok et viktig oppgjør.

av Halvor Rulnes

Tett bak – hva nå?

2015-05-14 14.10.14

Trener Svenn Gøran Mork ser fremover

Svelvik har hatt fokus på å styrke det defensive denne sesongen, og det har de virkelige gjort til gangs. Det som derimot er uvant, er den relativt magre scoringsprotokollen. Å score to mål i snitt er absolutt ikke katastrofetall, men om man ser det opp i mot målsnittet ellers i serien, og antall brente sjanser, er det absolutt rom for forbedringer i denne fasen av spillet også. Det er bare to andre lag i serien som har scoret færre mål.

- Vi hadde en målsetting om å bli mye gjerrigere bak, og det har vi klart. Nå fokuserer vi på å utvikle andre deler av spillet vårt, forteller Svenn Gøran Mork engasjert. Han har valgt å starte med to på topp i neste kamp. Han fortsetter: - Nå har vi skapt et fundament vi kan bygge videre på.

Vi spør Mork om vi aner en mer ballbesittende spillestil enn tilfellet har vært så langt.

- Absolutt! Nå kan vi begynne arbeidet med å etablere en spillestil. Vi har for tiden fokus på den offensive slagkraften.

Tilbake etter alvorlig skade

Martin Dammen (32), som har vært en målgarantist for Svelvik i 15 år, og som scoret 53 mål forrige sesong, har ikke helt maktet åfølge opp så langt. Det er heller ikke annet å vente, for Martin gjennomgikk en omfattende kneoperasjon i vinter, og kom ikke skikkelig i gang med oppkjøringen før i april. Det kan virkelig bli spennende når Martin igjen finner formen, men det er helt klart at det må gjøres en jobb for å komme helt opp på det nivået vi vet han har i seg.

- Martins statistikk taler for seg selv, men han har fortsatt mulighet til å forbedre seg i mange ulike faser av sitt spill, sier Mork. Han har tjent mye på å gå i bakrom, men mot gode forsvarere kan det bli forutsigbart. Vi har sett noe av dette denne sesongen.

Treneren forteller at det er mer fokus på dette på treningene for tiden.

- Vi må variere mer på topp. Møte ball, og holde på den. Slå ut til sidene å få med oss laget opp i trykk. På den måten får vi flere strenger å spille på.

Martin og Niklas

Martin dammen (32) og Niklas Bjerke Hallén (17) danner spisspar

Bøtter inn på juniorlaget

Martins makker mot Åssiden 2 er Niklas Bjerke Hallen (17), som til nå oftest har bekledd en vingrolle i et 4 – 5 – 1-formasjon. Den kvikke unggutten har bøttet inn mål på juniorlaget og nå krysser vi fingrene for at han kan finne nettmaskene med det samme hyppige tempoet for A-laget. Gjør han det, kan det virkelig bli hyggelig å være Svelvikpatriot!

- Men når vi starter med to spisser på topp er det svært viktig at de også gjør mer enn å forsøke å score. De er førsteforsvarere som må forsøke å vinne baller. På den måten gjør de det lettere for resten av laget.  Svenn Gøran er fast bestemt på at spissene også må legge ned innsats i ballgjenvinningsfasen, og presiserer at ingen har klippekort i første-elleveren.

Eirik, Thomas og Steffen

Eirik Salvesen, Steffen Martinsen og Thomas Brun Pedersen på sentral midt

Sentral midt og ny formasjon: 3 – 5 – 2

På midten er det Steffen Martinsen som skal bekle en dypere rolle. Midtbaneeleganten har ofte fungert som bindeledd mellom midtbane og angrep, men som anker på midten kan han bruke sin teknikk og sitt overblikk i den oppbyggende fasen. Steffen er også en god ballvinner. Thomas Brun Pedersen og Salvesen vil være indreløperne.

- De har begge lagt ned en voldsom innsats i kampene så langt, sier Mork, som mener de forsvart sin plass i startoppstillingen.

Kantene

Christoffer Berger

Christoffer Berger inn på laget.

På vingene starter Foss Andersen og Christoffer Berger. Berger hadde en flott utvikling gjennom fjorårssesongen, og en plass i første-elleveren vil helt sikkert motivere ham til å gripe sjansen. En ting er sikkert: Foss Andersen og Berger skal få løpe sine kilometer. Formasjonen er 3 – 5 – 2, og den offensive tilnærmingen fordrer disiplinert arbeid og innsats i både det defensive og det offensive arbeidet fra kantene. Det står mange spillesugne unggutter og tripper på sidelinja.

Bak

I den bakre rekka får vi tilbake Anders Johnsen som måtte melde pass forrige runde. Dessverre er Martin Midtskogseter Dyve ute i flere uker med en strekkskade, men Morten Fredriksen og Christian Brun Pedersen vil komplementere den bakre rekka. De storspilte begge to i den vanskelige kampen mot Fjell.

Christian, Anders og Morten

Christian Brun Pedersen, Anders Johnsen og Morten Fredriksen i den bakre rekka

Tropp:  

Jensen, Johnsen, Glad, Fredriksen, C. Pedersen, Rønningen, Berger, Langrind, T.Pedersen, Salvesen, AM Ali, Waldenstrøm, Foss Andersen, Hansen, Martinsen, Dammen, Bjerke H, Bjerknes

Ute med skader:
Dyve: Hamstring skade. Ute minst 4 uker til.
Jenserud: Fortsatt uavklart. Vært ute i 3 uker.

 

Analyse Åssiden 2:

Åssiden har spilt 5 kamper. Fasiten viser to seiere, en uavgjort og to tap. De kommer fra en borteseier mot Drammen FK 2, og er definitivt ikke noe walkover-lag. De har scoret 13 og sluppet inn 18, men har blant annet møtt sterke Kongsberg og Solberg.

Neste kamp:

Svelvik – Haugfoss                        22.mai kl. 19.00                                Solbakken gress

  • Hovedsponsor

  • Sponsorer

  • Banefordeling

  • Støtt oss!

  • Instagram feed

    No feed