Bilkø, ti grader og breddefotball, men seier i Kongsberg

lagt ut 18. september 2021 av Martin Tharaldsen |

En uke er tilbakelagt etter ett bittert tap hjemme på Solbakken. Treningene på Hellabanen er unnagjort og Svelvik reiser til Kongsberg for å spille kamp mot ett KIF-lag som ligger 2 poeng foran SIF.

Etter mange år i breddefotballen vet man at når du skal reise til Kongsberg på en fredag, må du legge inn litt marginer for å slippe bilkø. Dette gjenspeiler seg i gjennomsnittsalderen i garderoben. Nico dagdrømmer om sol, varme og badestrender, Einar har forberedt seg de to siste timene med fotball-quiz, og Martin drikker Pepsi-Max. Alt er med andre ord, helt normalt.

Under oppvarmingen er Audun bestemt på at vi skal være tente fra start og at vi skal være påskrudde. Like påskrudd er også Thomas som er skadet, men han klarer å snike seg med på dommerkortet i siste sekund. «Jeg skal ikke spille altså, men bare sånn i tilfelle».

Det blåses i fløyta og vi er i gang på Idrettsparken. SIF setter i gang ett høyt press, og slår langt i starten. Mats er frempå og bryter i høyt press. Får dessverre dårlig betalt på en ballberøring og det ebber ut i ingenting. Det er gått 10 minutter og SIF har begynt å spille seg mer ut bak. Mats blir nok en gang spilt igjennom. Denne gangen ender det i scoring, men dommer vil det annerledes. Thomas og Martin melder helt ifra kiosken at det aldri er offside. Mats blir spilt igjennom flere ganger, men en offensiv og god keeper på KIF.laget avverger.

Det har gått 21 minutter nå og Ole bestemmer seg for å være med på leken. Han hamrer ett innlegg på bakerste hvor Mats står godt plassert, men blåser den over. Tydelig oppgitt over seg selv. Det meldes ifra trenerbenken at her kunne vi fort hatt en flott scoring. Etter 36 spilte minutter melder Vegar og Eirik seg på. De vil ikke være noe dårligere, men får dessverre også dårlig betalt. Eirik blåser den like over mål. Helt utrolig at ikke SIF leder denne kampen, det har vært ett lag på banen denne omgangen. 3 Minutter igjen av 1. omgang. KIF sin keeper spiller ut til sine forsvarere. SIF står høyt og presser voldsomt. Mats er som en klegg og en konstant trussel for KIF. Det får han endelig godt betalt for og snapper opp en pasning fra KIF. Han setter full fart nedover sidelinjen til KIF, og alle venter på det perfekte innlegget. Ballen hamres inn mot bakerste, men dersom du trodde at det skulle være en ruvende Vegar i lufta eller en Ole på bakerste som hamret inn scoringen må du tro om igjen. Mats har slått ballen i en perfekt bue som setter keeper helt ut av spill og den daler perfekt inn i lengste. Fortjent 0-1! Spør du Mats var det selvfølgelig ett skudd. Lagene går til pause på 0-1.

Martin og Lars-Magnus blir igjen for å trene avslutninger, resten av laget går til garderoben. 2.omgang er i gang og det er KIF som starter best. Det blir fyrt av noen skudd, men det er aldri farlig. Eivin har hatt en rolig dag på jobben hittil, men er ikke preget av dette. Han plukker enkelt det som kommer hans vei og det oser autoritet og ro bakerst i SIF nå. SIF har for øvrig gjort ett bytte. Morten har skadet seg og inn kommer Martin. Det omrokeres litt i laget. Rolf finner Mats ved flere anledninger, men KIF sin keeper er ofte ut og plukker tidlig. KIF er mere med i kampen nå, og etter 54 minutter frykter vi det verste. KIF kommer seg igjennom ett tettpakket SIF forsvar og er alene med Eivin. Det fyres av et vanvittig skudd, men Eivin varter opp med noe av det mest spinnville vi har noen gang sett. En reaksjonsredning vi aldri har sett maken til. Thomas som forsøker å samle kjeven sin som har ramlet ned i fanget, melder at det er den råeste redningen han noen gang har sett i breddefotballen. En matchvinnende redning og vi beholder ledelsen. Eivin er i beite for smultringer i dag, la det ikke være noen tvil om det. Steffen er enorm på midtbanen i dag. Vi kunne stoppet avsnittet der, man trenger ikke oppsummere mer egentlig. Tar vare på ball, strør rundt seg med pasninger og er ett trygt valg og spille ballen til. Skal han virkelig holde 90 minutter ikveld? 59 minutter er spilt. Alexander tråkler seg igjennom det som er av KIF forsvarer og Martin vil være med på leken. Alexander forsøker å spille igjennom Martin, og det blir fyrt av både ett, to og tre skudd. Sistnevnte er det Mats som står for, men det vil seg ikke for SIF nå. Alexander liggende på bakken i ett forsøk på brassespark illustrer viljen for å få 0-2 her.

Det begynner å bli tydelig at SIF ønsker seg ikke bare 3 poeng her, men også og holde nullen. Nico og Vegard har vert bunnsolide bak, men ett arbeidsjern av dimensjoner på backen har også spilt en enorm rolle ikveld. Christian har vunnet det som er av dueller, taklet de løp som er forsøkt ifra KIF. Han har ligget og sprellet på bakken, men har måkt vekk alt som har vært av farlige situasjoner. Thomas hyller broren sin ikveld. «Broder’n er stor i dag». 25 minutter gjenstår. Rolf har bestemt seg for å prøve seg på egenhånd. Han slår ei luke på ikke bare en, men to KIF-spillere, han ene spilleren blir sendt opp i «Turisten», mens han andre er helt svimmel og må nok lure på om han er på vei ned «Ormen lange» eller «Eksperten» på Kongsberg skisenter.

Dessverre får KIF klarert til slutt og vi er like langt. Etter 70minutter er spilt er det klart og tydelig. SIF skal ikke slippe inn mål i Kongsberg ikveld. Det blir mye klareringer og vi tør ikke ha roen nok til å ta vare på ball. Dette inviterer dessverre KIF inn i kampen, men vi står løpet ut. De siste 20 minuttene er beinhard jobbing av samtlige på laget. Einar og Anders kommer også inn mot slutten for å hjelpe til, og flere bunnsolide klareringer ifra Einar gjør at vi får holdt KIF unna.

Anders er dessverre mer uheldig og må fort ut igjen med skade. Kampen blåses til slutt av og en ekstrem lettelse synker inn. Vi holdt ut og tar 3 ekstremt viktig poeng, og går dermed forbi Kongsberg på tabellen.

  • Hovedsponsor

  • Sponsorer

  • Banefordeling

  • Støtt oss!

  • Instagram feed

    No feed