Bli kjent med vår nye A-lagstrener!

lagt ut 27. januar 2015 av Administrator SIF | , , ,

Svenn Gøran Mork – En vinnerskalle som hater å tape

Av Halvor Rulnes

Det er en kald vinterdag i slutten av januar, og A-laget har akkurat avsluttet en lang og hard treningsøkt med noen seige drag. A-lagets nye trener, Svenn Gøran Mork, er tindrende klar,

- Vi skal bli det best trente 4.divisjonslaget i serien.

Han har flere planer for sesongen, men er fast bestemt på at nå er det én ting som gjelder. Hard trening.

- Det er et par tre måneder med blodslit som må legges til grunn. Så langt har alle fulgt opp.

Svenn Gøran er opprinnelig fra Høyanger i Sogn. Han flyttet til Hof i 1979, og gikk på videregående skole i Holmestrand. Han var en talentfull ung fotballspiller, og var med på kretslag og landslagssamlinger for U15.

- Som 17-åring var jeg i A-lagstroppen til Eik, men fikk et stygt benbrudd som satt meg ut av spill i halvannet år.

Han trente seg opp igjen. Da han var restituert og 19 år, fikk han tilbud fra Eik og Mjøndalen. Men han var fortsatt hemmet av smerter i benet, og mistet gradvis lysten. Han spilte 90-sesongen i Holmestrand, og etter et år i militæret, fortsatte han der til han la skoene på hylla i -94.

I mellomtiden hadde han flyttet til Oslo for å studere markedskommunikasjon ved Norges markedshøyskole. Der studerte han i tre år før han begynte å jobbe. I 2001 flyttet han til Svelvik og pendlet til arbeid i Oslo. Etter hvert etablerte han og kona Gøril, Rekrutteringshuset Mork, som siden har blitt et solid firma.

Faktaboks Svenn Gøran

 

Da han kom til Svelvik, var han tatt av hverdagen som småbarnsfar, og hyppige besøk på pølse- og burgersjapper hadde bidratt til at det stod 110 kilo på vekta. Han troppet opp på en Old Boys trening i Svelvik, og kom hjem med beinet stående i vinkel samme dag. Menisken var ødelagt. Etter en ny periode med restitusjon, fortsatte Svenn Gøran å trene med Old Boys. En vakker dag troppet han opp på treningen til A-laget, og spurte om han kunne bli med. Det fikk han ikke lov til hvis han ikke ville satse 100 %. Svenn Gøran gikk med på å satse. Det ble en hard og tung høst, der han følte han var langt unna laget.

- Om morgenen, på vei til jobb hadde jeg kramper i beina hver dag.

Men hardt arbeid lønte seg, og et par uker før sesongstart, kjente han at det løsnet. Kroppen føltes fin og det var moro å spille fotball. Han etablerte seg som førstevalg på spissplass, og scoret 30 mål på 16 kamper.

- Jeg holdt bare i 60 minutter per kamp. Hadde jeg spilt lenger måtte man ha båret meg av banen – men det var jo et greit snitt, smiler han.

I den første kampen i påfølgende sesong, smalt det i ryggen. Dobbel prolaps sørget for at fotballkarrieren var slutt. Som spiller, vel å merke!

 

Svenn Gøran har likevel engasjert seg mye i klubben. I fire år trente han 94-laget, kullet med blant annet Viktor Hellum og Mathias Warp.

- Det var en gjeng som det var morsomt og givende å trene. Og vi trente hardt og bra.  Vi hadde fire treninger i uka før sesongstart.

Sven Gøran har også vært trener for 2001-laget sammen med Vegar Reek. Han ga seg i fjor, og tok et hvileår. Han hadde tenkt å ta et til, men takket heldigvis ja til å ta trenervervet for SIFs A-lag.

- Hvorfor takket du ja til trenerjobben?

- Jeg fikk lese spilleranalysene etter fjorårets sesong, og så at det var mange som var motivert for å trene mer.

Når spillerne er motivert for å trene mer, vet Svenn Gøran at grunnlaget er der.

- Det koster å komme i form, men du får ikke kjøpt det på butikken.

Han forteller at fotball er morsomt når man er i form – i bedre form enn motstanderen. Det gir selvtillit, og det sprer seg raskt til hele laget.

- Det er et kollektivt ansvar. Det holder ikke at fem eller seks spillere har kapasitet. Alle må følge opp. Det er morsomt å trene med en motivert gjeng, og det er morsommere å vinne enn å tape.

 

Svenn Gøran vet det er en utfordring at de må klare seg uten Martin Dammen i store deler sesongen. Det er ikke lett å miste en spiss som scoret 53 seriemål i løpet av 2014.

- Martin er kneoperert, og kanskje får vi ham ikke tilbake i toppslag før høsten kommer. Nå må resten ta ansvar for scoringer. Andre må tre frem og levere. Dette kan bli en stor styrke for laget på sikt, sier Svelvikingen.

 

Mork har ikke erfaring med å trene A-lag tidligere, men sier han selv har hatt gode trenere. Han har tatt med seg ting på veien, og føler han har flere ting å spille på, men nå for tiden er det ingen, spesielt ikke på A-laget som lurer på hva Mork prioriterer å satse på.

- Spillerne må komme i form. Er du dønn sliten, klarer du ikke å være fokusert i de avgjørende situasjonene.

 

Har du noen personlig målsetting?

Svenn Gøran er en engasjert mann. Han viker ikke med blikket når han snakker.

- Jeg har aldri gått til fotballkamp med mål om å tape. Jeg forsøker alltid å vinne. Jeg gjør alt som må til for å vinne kampen.

Han forteller at flere spillere i god form skaper konkurranse. Det passer A-laget bra, for nå er det mange gode og unge spillere som kommer opp og kjemper om plass.

- Nå må de eldre gutta stå opp og ta utfordringen.

Han har planer om å snakke med gutta om ambisjoner for sesongen, men spillergruppa skal dra hardt i tømmene for å tøyle den nybakte treneren.

- Å spille i 3.divisjon er å være på fotballkartet. Da er du med i cup-en. Tenk å møte Godset på Solbakken. Da kan alt skje!

Han fortsetter ivrig;

- Et lag som har ambisjoner og som man kan være stolte av, vil trekke publikum. Det er resultatene som teller. Presterer man på banen, vil flere komme på kamp for å se på oss.

Mork sier de skal prøve å skape et lag som setter Svelvik på fotballkartet. Han er opptatt dynamikken i hele klubben. Han forklarer at når de unge ser på, tar de etter de eldre. Det utvikles en sunn konkurransekultur. Han koser seg når han ser treningsiveren.

- Svelvik trenger et lag som engasjerer og som man kan være stolte av.

Så sier Svenn Gøran noe man kunne ane hele tiden. Det føles naturlig å høre ham si det:

- Jeg hater å tape. Det gnager meg i mange dager.

 

Men Svenn Gøran er ikke bare opptatt av hard trening og å vinne.

- Vi skal også videreføre arven etter Thomas Bingen, som bygde opp en god kultur i laget.

Han forteller at de skal være gentlemen, men trykke til i taklinger. Spillerne må tåle dårlige dommeravgjørelser og være disiplinerte. Det er viktig å holde fokus på de viktigste tingene.

- Motivasjonen min er at spillerne har lyst til å bli gode. Vi skal bli det best trente 4.divisjonslaget i serien. Det er et par tre måneder med blodslit som må legges til grunn. Så langt har alle fulgt opp.

 

Mork er ikke låst til en spesiell fotballfilosofi. Han forteller at spillestilen kan variere med lagene de skal møte. Han sier likevel at han liker å komme raskt frem til mål.

- Jeg er opptatt balltempo og mye bevegelse både med og uten ball. Formasjonen får vi se på når vi setter laget.

Han har tro på at laget kan mønstre både en fantastisk sterk midtbane og et meget godt angrep.

- Det store spørsmålet er hvordan vi gjør det foran kassa. Vi har et lag som både kan spille offensivt, og som kan tette igjen bak, avslutter han.

Det går mot en spennende sesong på Solbakken.

  • Hovedsponsor

  • Sponsorer

  • Banefordeling

  • Støtt oss!

  • Instagram feed

    No feed