17.mai-pause på toppen av tabellen!

lagt ut 8. mai 2015 av Administrator SIF |

Svelvik IF - Fjell 0 - 0

Fredagens oppgjør på Solbakken ble en krig fra start til slutt foran godt over 200 tilskuere. Begge lag skapte store sjanser, men denne kvelden slet man med å finne nettmaskene i begge ender av banen. Svelvik troner nå på toppen av tabellen i det som ser ut til å bli en meget jevn avdeling.

av Halvor Rulnes

Nestennesten og skadeskade

Svelvik var nær en flying start på kampen, da Eirik Salvesen var lur og sendte i vei et frispark fra 25 meter i det Fjell skulle organisere muren sin. Skuddet var velplassert, men ikke hardt nok til å overliste Fjells keeper. Han gav en retur. På returen var en av Svelviks gutter, men vinkelen ble for liten, og keeper kunne avverge en farlig situasjon for bortelaget. Fjell kom seg fort etter sjokkåpningen, og la umiddelbart press på Svelviks gutter. Trener Mork sin kampplan måtter endres rett før start, da midtstopperen Anders Johnsen måtte kaste inn håndkleet en time før start. Enda verre ble det da Martin Midtskogseter Dyve måtte ut med en lei strekkskade bak i låret. Paret har vært enestående for Svelvik i seriestarten, men var nå altså satt ut av spill.

Endringer

Steffen Martinsen kom inn på midten, og Thomas Brun tok plass bak ved siden av en meget god Morten Fredriksen. De kriget kampen igjennom og skal, sammen med et hardtarbeidende førsteforsvarerledd på midten og kompromissløse backer ha skryt for den defensive innsatsen. Spesielt må også keeper Lars-Christian Jensen nevnes. Han holdt buret rent for tredje kamp på rad, og reddet oss mesterlig ved flere anledninger. Etter hvert måtte også Stein Robin og Niklas ut, og det ble mange endringer på kort tid.

- For mange endringer måtte gjøres på en gang. Likevel er jeg veldig stolt og fornøyd med samtlige som spilte i kveld, skriver Svenn Gøran i sin analyse.

Brente sjanser

Til trener Morks frustrasjon, har Svelvik hatt problemer med å omsette nok av de store målsjansene vi har produsert i de siste kampene til tross for at poengfangsten har vært god. Denne kampen ble intet unntak. Vi skal være ærlige å innrømme at Fjell imponerte med lekre kombinasjoner i banespillet til tider, men det var Svelvik som hadde de fleste sjansene i førsteomgang. Eirik Salvesen kom nærmeste med et skudd i stanga etter flotte kombinasjoner og innlegg fra venstresiden. Med noe mer kirurgisk presisjon, kunne vi ledet med både ett og to mål til pause, selv om Fjell også vartet opp med en suser som gikk i tverrliggeren og i bakken før Jensen fikk en hånd på den..

- Vi hadde våre kjempesjanser men sliter foran mål for tiden. Vi må løse dette problemet på trening fremover fordi vi i de 5 første seriekampene brenner for mange 100 % sjanser, forteller han spillergruppa si.

Da pausen kom, var det ingen ting som var avgjort.

- Dette er spennende, kunne vi høre Svenn Gøran si på vei ned til garderobene.

Krig hele veien

I andre omgang fortsatte krigen. Vi kan vel påstå at Fjell presset mest på i begynnelsen av andre omgang, og at Svelvik kom mer med etter hvert. Også i denne omgangen hadde begge lag sjanser til å avgjøre. Fem minutter før slutt, kommer unggutten Gjermund på løp på høyre siden. Han finner Abdul med en glimrende pasning. Alene med Keeper prøver Abdul å plassere, men avslutningen plukkes av Fjells sisteskanse. På den andre siden av banen vartet Jensen opp med en enda bedre redning tidligere i omgangen. At han holdt den avslutningen var kampens høydepunkt for mange.

Lyd i betongberget!

Selv om sjanser ble brent, må man beundre guttas innsats og viljen til å gå i krig hele veien. Dette så ut til å engasjere de fremmøtte. Særlig mot slutten av kampen ble publikum mer og mer ivrig. Vi kunne høre jubel, sukk og applauser etter taklinger og sjanser. Det er lenge siden det har vært sånn på Solbakken, og gutta synes det er veldig inspirerende.

- Utrolig moro å se så mennesker som hadde tatt turen i kveld. Det ga oss ekstra energi. Og det trengte vi i dag. Tusen takk alle sammen!, sier Svenn Gøran.

Morten Fredriksen skulle så gjerne ønske at de kunne dratt i land seieren når så mange hadde tatt seg turen for å støtte laget.

- Det var godt, svarte Morten, når han får høre av tabell etter femte serierundeen publikummer at det hadde vært meget spennende og severdig selv om det ble målløst.

På toppen av tabellen

Svelvik kan dermed ta 17.mai-pause på toppen av tabellen, siden Konnerud gikk på et tap mot Solberg.

A-laget satte seg tre mål for sesongen i mars:

1. Opprykk,

2. 200 til 300 tilskuere på hjemmekampene

3. Vinne Fairplayprisen.

Vi kan vel konstatere at alle målene er innen rekkevidde ennå. Og så må vi ikke glemme den hårete visjonen:

1000 på Solbakken på Svelvikdagene!

Tenk deg det a! Kommer du? Da skal vi lage liv og røre. Det blir burgerflipping og det hele.

Neste kamp spilles mandag 18. mai mot Åssiden 2 på Åssiden stadion. Kampstart kl. 19.00

 

footer til hjemmesiden grasrotandelen

  • Hovedsponsor

  • Sponsorer

  • Banefordeling

  • Støtt oss!

  • Instagram feed

    No feed